lördag 4 oktober 2014

Riven kokos

Hej!

Nu har jag varit i farten igen! Jag köpte en kokosnöt för ett tag sedan och igår bestämde jag mig för att göra någonting med det :) 
Det är inte jättesvårt att knäcka en konosnöt:
Vinöppnare
Stenunderlag
Kniv
Skärbräda
Rivjärn
Glas

Gör såhär:

Har du inte öppnat en kokosnöt förut så använder du vinöppnaren för att göra hål i kokosnöttens tre hål för att få ut mjölken. 
Efter det så slår du nöten på ett stenunderlag några gånger så spricker den till sist. Att få ut köttet kan va svårt men slå nöten några extra gånger eller alt skär med en kniv runt den innan du börjar slå den på stenen. Man kan också använda en hammare om man känner för det. 
Skär bort det bruna på köttet. 
På rivjärnet använder du den smalaste/minsta delen och skär köttet på. 
Klä en plåt med bakplåtspapper och sprö ut köttet och sätt ugnen på 100 grader och håll koll på köttet så lämna det inte för länge för brun färg vill vi inte ha på den rivna kokosen - vi ska endast torka den. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar